Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

2011.08.11

Pulitzer Szülővárosának Díja

Pulitzer Szülővárosának Díja


"A hír szent, a vélemény szabad" - újságírói pályázat ifjú tollforgatók számára.
A Makó városa által meghirdetett pályázat célja, hogy méltó emléket állítson a makói születésű sajtómágnásnak, Pulitzer Józsefnek, valamint, hogy segítse és támogassa a fiatal, pályakezdő tollforgatókat, felhívja a figyelmet az újságírás, mint közéleti tevékenység fontosságára, az (on-line) nyilvánosság erejére.
A pályázaton bármelyik iskolatípus tanulói pályázhatnak, az alsó korhatár 14, a felső 25 év. A pályadíj Br.: 100 000 forint kategóriánként.
Kategóriák:
1. Ifjú tollforgatók díja
A díjra 14-18 év közötti diákújságírók pályázhatnak bármilyen, időszaki kiadványban (iskolai, kerületi, települési, megyei, országos vagy on-line újság) már megjelent publicisztikai (a sajtóműfajok közé besorolható) írással. Az interjú és a riport műfaját, valamint a valódi tényeken alapuló írásokat előnyben részesítjük a fiktív írásokkal szemben. Egy cikk terjedelme nem haladhatja meg az 5000 karaktert (szóközökkel együtt). Egy pályázó legfeljebb három pályaművel nevezhet.
2. Fiatal tollforgatók díja
A címre 18. életévüket betöltött, de 25 évnél fiatalabb újságírók pályázhatnak bármilyen, már előzőleg időszaki (akár on-line is) kiadványban megjelent publicisztikai írással. A valódi tényeken alapuló írások közül a riportot, valamint a véleményműfajokba tartozó írásokat előnyben részesítjük. A cikkek terjedelme nem haladhatja meg az 5000 karaktert (szóközökkel együtt). Egy pályázó legfeljebb három pályaművel nevezhet.
A pályázat benyújtásához szükséges dokumentumok
- A pályamű A/4-es papíron nyomtatott változata (kivéve on-line).
- A pályamű elektronikusan is feldolgozható változata floppylemezen, CD-n, vagy elektronikus levél csatolmányként (txt, rtf, doc, pdf kiterjesztésű állomány, valamint kísérő fotók JPG vagy TIFF formátumban).
- A pályaművet megjelentő lap azon példányát, amelyben a pályamű szerepel (másolat, illetve webcím is elegendő).
- A pályaművet közlő lap aktuális példányát, ha ez lehetséges.
A pályázat beadásával, kihirdetésével kapcsolatos tudnivalók:
A formailag nem megfelelő és hiányos pályázatok érdemi elbírálás nélkül a pályázati eljárásból kizárásra kerülnek.
A pályázatokat postán ajánlott küldeményként, illetve e-mailben a következő címre kell eljuttatni: Makó Város Önkormányzata, 6900 Makó, Széchenyi tér 22.
info@mako.hu
A pályázat beküldési határideje: 2011. augusztus 30.
A pályázat határidőben benyújtottnak minősül, ha azt a határidő utolsó napján postára adták. A határidőn túl postára adott pályázat érvénytelen, azaz érdemi elbírálás nélkül kizárásra kerül a pályázati eljárásból. Elbíráláskor a postai bélyegző dátumát vesszük figyelembe.
A pályázatok elbírálásáról a Bíráló Bizottság, tagjai döntenek.
A döntésről a pályázókat a döntést követő 15 napon belül elektronikus levélben értesítjük.
A nyertes pályázók listáját az önkormányzat a
http://www.mako.hu honlapon is közzéteszi. Ünnepélyes díjkiosztó tervezett időpontja:
2011. október 29., Makó.
A pályázati döntéssel kapcsolatban jogorvoslatnak nincs helye.
A pályázatról további információval: hétköznap 8 órától 16-óráig a 20/219-5142-es telefonszámon (Sarnyai Tibor), és a sarnyait@mako.hu elektronikus címen szolgálunk.