Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

2011.08.11

Oknyomozó újságírói pályázat

Oknyomozó újságírói pályázat

A Transparency International Magyarország Alapítvány pályázatot hirdet szakmai tapasztalattal rendelkező újságíróknak tényfeltáró cikkek készítésére.
A határidő: 2011. augusztus 22.

A cikk vagy cikksorozat megírására - a pályázat eredményhirdetésének időpontjától számítva - maximum három hónap áll rendelkezésre. A Transparency International Magyarország Alapítvány egyenként bruttó 275 000 forint összeggel támogatja a két nyertes projektötletet.

A pályázatra a magyarországi felszámolási eljárások kapcsán kialakult, korrupcióval kapcsolatos konkrét témajavaslatokat várunk. A pályaművek megítélésében a zsűri szempontjai: elsősorban az írásmű megszületéséhez szükséges kutatómunka mennyisége és alapossága, másodsorban az újságcikk érthetősége és élvezetessége.

A pályázatok benyújtásához a következő dokumentumok szükségesek:

1. Rövid szakmai önéletrajz
2. Pályázati adatlap,
3. A projekt leírása: (3500-5000 karakter), részletezve a cikk témáját, a feldolgozás módját,
4. A pályázó három legsikeresebbnek tartott cikke, amely igazolja, hogy a szerző rendelkezik a javasolt tényfeltáró projekt sikeres megvalósításához szükséges szakmai tapasztalattal.

A Transparency International Magyarország fenntartja a jogot, hogy a támogatott cikkeket - szerkesztést követően - részben vagy teljes terjedelmükben magyarországi médiában és saját honlapján megjelenteti.

A pályázatokat 2011. augusztus 22-ig a következő e-mail címre kérjük elküldeni: judit.blasko@transparency.hu
A pályázati kiírásról ezen a címen vagy a (36)-70-409-7277-es telefonszámon lehet további információt kérni Dietz-Blaskó Judittól, vagy Földes Ádámtól.
http://www.transparency.hu