Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

2017.11.07

Kinder+SPORT program általános iskolák számára

Kinder+SPORT program pályázati kiírása 
Általános iskolák számára 
2017/2018-as tanév


A Kinder+SPORT program évek óta elkötelezett az iránt, hogy rendszeres testmozgásra ösztönözze a fiatalokat. A program hitvallása, hogy a sport kiemelkedő szerepet játszik a gyermekek fejlődésében, mert segít nekik megismerni önmagukat, leküzdeni az akadályokat, és hozzájárul ahhoz, hogy sikeres és erős felnőtté váljanak. A Kinder+SPORT kezdeményezés célja, hogy a mindennapi sportot az aktív életmód részeként vonzóvá tegye a gyermekek számára. 
A 2017/2018-as tanévben ismét meghirdetjük a Kinder+SPORT programot, amelyben továbbra is a gyermekek testmozgása áll a középpontban. Célunk, hogy a gyerekek közösen, csapatjátékosokként küzdjék le az akadályokat, melynek pozitív tapasztalatait mind a magánéletben, mind pedig leendő munkahelyükön hasznosítani tudják majd. 

A pályázat témája: 
Kinder+SPORT program a 2017/2018-as tanévben 

A pályázók köre: 
A Kinder+SPORT programra bármelyik magyarországi, nem sport tagozatos általános iskola jelentkezhet. Az iskolák jelentkezését a következő nyolc területről várjuk: 
1. Budapest 
2. Közép-Magyarország: Pest megye 
3. Észak-Magyarország: Borsod-Abaúj-Zemplén, Heves és Nógrád megye 
4. Észak-Alföld: Hajdú-Bihar, Jász-Nagykun-Szolnok és Szabolcs-Szatmár-Bereg megye 
5. Dél-Alföld: Bács-Kiskun, Békés és Csongrád 
6. Közép-Dunántúl: Komárom-Esztergom, Fejér és Veszprém megye 
7. Nyugat-Dunántúl: Győr-Moson-Sopron, Vas és Zala megye 
8. Dél-Dunántúl: Baranya, Somogy és Tolna 

Budapest területéről és a fent felsorolt 7 magyarországi régióból 8-8 általános iskola vehet részt a programban, így országos szinten összesen 64 intézmény képviseli magát a 2017/2018-as Kinder+SPORT programban. A pályázati határidő lejárta után sorsolással dől el, melyek lesznek a Kinder+SPORT programban résztvevő intézmények. 
A versenyeken a 2., 3., 4. osztályok összlétszámát alapul véve a négy legkisebb és a négy legnagyobb taglétszámú iskola külön-külön versenyzik majd, így a kis iskolák a kis iskolákkal, a nagy iskolák pedig a nagy iskolákkal mérik össze erejüket. 

Általános pályázati feltételek: 
Azok az általános iskolák jelentkezhetnek a Kinder+SPORT programra, amelyek 
- a jelentkezést megelőzően 2017. október 2. és 2017. november 12. között, a testnevelés órán kívül megtartanak egy szabadon választott sorversenyekből álló, minimum 45 perces Kinder+SPORT sportfoglalkozást a 2., 3., 4. évfolyam tanulóinak, és a sportfoglalkozásról fél oldalas (A/4-es oldal, minimum 1000 karakter) beszámolót írnak, valamint minimum 3 db fotóval dokumentálják; 
- a programba bekerülés esetén vállalják, hogy minimum kéthetente 45 perces Kinder+SPORT edzést/foglalkozást tartanak a testnevelés órán kívül, délutáni sportfoglalkozás keretében, amelyek során a Kinder+SPORT sorversenyek feladatait gyakorolják a 2., 3. és 4. évfolyam tanulóival, és az edzéseket/foglalkozásokat dokumentálják; 
- a programba bekerülés esetén vállalják, hogy összeállítanak és felkészítenek egy 12 fős csapatot a Kinder+SPORT bajnokság versenyeire a 2., 3. és 4. osztályok tanulóiból az alábbi összetételben: 
- 4 fő 2. osztályos tanuló, akik 2009-2010-ben születtek: 2 fiú - 2 lány 
- 4 fő 3. osztályos tanuló, akik 2008-2009-ben születtek: 2 fiú - 2 lány 
- 4 fő 4. osztályos tanuló, akik 2007-2008-ban születtek: 2 fiú - 2 lány 
- fiatalabb versenyzőt lehet indítani az adott korosztályban, de a nemek aránya nem változtatható (6 fiú - 6 lány); 
- a programba bekerülés esetén vállalják, hogy részt vesznek a 2017/2018-as tanév során a Kinder+SPORT program aktivitásain: - a programindító megbeszélésen, ahol iskolánként egy testnevelő tanár részletes tájékoztatást kap a sorversenyek szabályairól 
- a regionális elődöntőkön 
- a regionális elődöntők nyertesei a középdöntőkön 
- a középdöntők első két helyezettje az országos döntőn; 
- a programba bekerülés esetén részt vesznek az extra ajándékokért folyó játékban: fotókat, videó anyagokat küldenek, amelyek a verseny során a Ferrero Magyarország Kft. honlapjára kerülnek fel, és amelyekért pontokat lehet szerezni. A megszerzett pontokat a tanév végén értékes sporteszközökre lehet beváltani; 
- a programba bekerülés esetén beszerzik a szülői nyilatkozatokat a programban résztvevő diákok szüleitől a nyilvános szerepléshez és a fotók felhasználásához. 

A felkészüléshez minden kisorsolt iskola Start+ csomagot kap, melynek tartalma: kosárlabdák, kézilabdák, focilabdák, jelölő mezek, ugrókötelek, bírói sípok, hulahoppkarikák és bóják. A sorversenyek pontos részleteiről és az extra ajándékokért folyó pontgyűjtésről a programba bekerülő intézmények testnevelő tanárai részletes tájékoztatást kapnak a programindító megbeszélésen. 

A költségek megoszlása: 
A programindító megbeszélés, a regionális elődöntők, a középdöntők és az országos döntő költségeit a Kinder+SPORT program fizeti. A felkészülési időszakban a szervező a Start+ csomagokon és az extra ajándékokon kívül egyéb költséget nem térít, így a felkészítő edzések helyszínét és az edzéseket levezénylő, felügyelő tanárok jelenlétét a pályázó oktatási intézménynek kell biztosítania. 

A pályázat fődíja: 
A Kinder+SPORT bajnokság első négy-négy helyezett csapata (4 kis taglétszámú és 4 nagy taglétszámú iskola) felszerelheti tornatermét az általa kiválasztott sportszerekkel és eszközökkel, vagy segítséget kaphat egy iskolai sportesemény megrendezéséhez, illetve - külön megállapodás alapján - hozzájárulást kaphat a tornaterme felújításához mindösszesen az alábbi értékben: 
- Első helyezettek: 1 200 000 forint értékben 
- Második helyezettek: 800 000 forint értékben 
- Harmadik és negyedik helyezettek: 500 000-500 000 forint értékben 

Kinder+SPORT EXTRA pályázat a nem kisorsolt iskoláknak: 
A Kinder+SPORT programba pályázó, de a sorsolás alapján a programba be nem került iskolákat is szeretnénk megmozgatni. Azon iskolák, akik nem jutottak be a Kinder+SPORT programba, a sorsolást követően részt vehetnek a Kinder+SPORT Extra programban. A Kinder+SPORT EXTRA programra jelentkező iskolák 2 fordulóban vehetnek részt. Az első fordulót 2017. november 20. és 2018. január 14. között, a második fordulót 2018. január 22.-2018. március 04. között bonyolítjuk le. Amennyiben minél több tanuló bevonásával iskolai sporteseményeket szerveznek, és erről fotókat küldenek részünkre, az egyes időpontok után sorsoláson vesznek részt, amelyen sportszercsomagot nyerhetnek. 
A sportnapok megszervezésének költségeit az intézményeknek kell vállalniuk. A további részletekről később küldünk információt, illetve azok közzétételre kerülnek a http://www.kindersport.hu honlapon. 

Jelentkezés módja: 
A Kinder+SPORT programra a mellékelt pályázati űrlap kitöltésével lehet jelentkezni a palyazat@kindersport.hu e-mail címen vagy az alábbi levelezési címen. 
Eurolex Consulting Kft. 
1052 Budapest 
Petőfi Sándor u. 3. 
1. emelet 13. ajtó 

Jelentkezési határidő: 2017. november 12. 
A pályázati feltételek változtatási jogát fenntartjuk. További információ az info@kindersport.hu e-mail címen kérhető.

 

http://www.pafi.hu/_pafi/palyazat.nsf/ervdocidweburlap/321AC9FA3E824EFFC12581B0005EA258