Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

2011.09.11

Drámapályázat a Kolibritől

Drámapályázat a Kolibritől

Idén 20. évadját ünnepli a Kolibri Gyermek- és Ifjúsági Színház. Ebből az alkalomból a színház és a Platform 11+, az Európai Unió által támogatott ifjúsági színházi projekt drámapályázatot hirdet.
 
 
 
A pályázat célja: a Platform 11+ céljaival összhangban olyan színpadi művek megszületése, amelyek célközönsége a mai 11-15 éves korosztály. A kiskamaszok életéről, gondjairól, örömeiről szóló darabok megalkotásakor a pályázók mintának tekinthetik a Kolibri Színházban a projekt keretében eddig bemutatott műveket (Horváth Péter: Emil2010esadetektivek, Németh Ákos: A webáruház, Tasnádi István: Cyber Cyrano, Aare Toikka-Horváth Péter: Help!).

A pályázatra várt darabok legyenek:

- stúdió-vagy kamaraszínházi jellegűek;

- 50-60 perc hosszúságúak;

- legfeljebb 5 színpadi közreműködőt igénylőek.

A pályázat elbírálásánál előnyt élveznek az osztályterem-színházi előadásokra is felhasználható művek.

Feltételek:

A pályázaton részt vehet 18-35 év között bárki, 35 év fölött azok jelentkezzenek, akiknek már legalább egy színpadi művét bemutatták és/vagy ismert és számottevő szépirodalmi munkássággal rendelkeznek.

A pályázat jeligés. A jelige feloldását tartalmazó lezárt borítékot a két papírpéldányhoz kérjük mellékelni. A jelige digitális feloldása a pályázatból történő kizárást vonja maga után.

A díjakat szakmai zsűri ítéli oda.

A pályázat díjai:

1. díj: 4000 euro megírási díj a szerző számára

2. díj: A Kolibri Színház bemutatja a darabot

A Kolibri Színház a pályázat elbírálását követő egy évben fenntartja magának a díjat nyert művek kizárólagos bemutatásának jogát.

A színház erről a jogáról lemondhat. Ez esetben köteles erről írásban értesíteni a szerzőt.

Az 1. díj nem jelent bemutatási kötelezettséget a színház számára, de előfordulhat, hogy mind a két díjat ugyanaz a darab nyeri el. A színház fenntartja magának a jogot, hogy a pályázatra érkezett, és azon nem díjazott művet is bemutassa, de a nem díjazott művekre nem köt ki magának kizárólagos bemutatási jogot.

A pályázatra érkezett műveket nem küldik vissza és csak a díjazott, illetve esetleg a díjazottakon kívül előadásra kiválasztott műveket őrzik meg.

A pályázatokat lezárt borítékban, két példányban papíron és egy példányban digitális adathordozón a Kolibri Színház címére (1061 Budapest Jókai tér 10.) kérik eljuttatni.

Határidő: 2011. december 31.