Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

2011.02.28

Vénusz(tro)Fóbia!

Vénusz(tro)Fóbia!
 

A nagyon szép nők, a bombázók, arról panaszkodnak, hogy a férfiak nem mernek irányukba közeledni. Ha oda is mennek, idővel homály fedi célukat a közeledéssel, mert egyszerűen leblokkolnak. Persze, ez sem igaz mindenkire! Aki kellő önbizalommal és beszélőkével rendelkezik, annak ez nem akadály! A homályra, a szép nők és a szép férfiak meg nem közelítésére, a tőlük és az elutasítástól való félelemre találták ki a vénusztrofóbia elnevezést. 

Rettenetesen szomorú a szép nők/férfiak sorsa! Nem udvarolnak?! Nahát! Ez tényleg több a soknál! Sanyarú sorsuk miatt, egy igazán hangzatos névvel látták el a gyereket eme kellemetlen helyzetre. Vénusz és fóbia. Persze a –tro szócskáról se feledkezzünk meg! Némi cinizmussal az arcomon, a mai rohanó világra gondolva, nem csodálom, hogy nem közelednek a férfiak és a nők sem, semmilyen irányba.

Időnként feltűnik egy-egy celeb, akit aktuálisan szépnek tartanak. A párkapcsolatairól vagy éppen a szingliségük okairól kérdezik. Elmondja búját-baját, végül kikerekedik, hogy komoly kapcsolatot nem akarnak vele, megbénulnak a társaságukban. Talán mert túl szép. Vagy túl ismert. 

Kép

Sandro Botticelli: Vénusz születése

Vannak szépek és még szebbek. Ez tagadhatatlan tény. Bár a minőségjelzős szerkezetek igen nagy befolyással élnek viselőjére. Sokan, annak tudatában, hogy külsőleg plusszal rendelkeznek, nagy önbizalomról tesznek tanúbizonyságot. Van, akiknél nem önbizalommal társul a szépség, hanem bunkósággal, nagyképűséggel. Ezért is fontos, hogy kire mit mondunk. Lényegtelen, hogy XY gyönyörű hosszú lábakkal vagy helyes pofival rendelkezik. Nem Mr. és Mrs. Universeket keresünk, hanem egy külsőleg-belsőleg mindenben passzoló individuumot. Gondolom én…

Visszaemlékezve eddigi pályafutásomra, mit kapcsolatok terén műveltem közép és felsőfokon, nekem nem okozott gondot egy igazán helyes, jóképű, sármos fiatalember leszólítása. Számomra mindegy, hogy a többség minek, kinek tartja a szép womaneket és maneket. Ha valaki igazán felkeltette az érdeklődésemet, mindenképpen kapcsolatba lépek vele! 

Ezek után kénytelen leszek összeírni azoknak az úriembereknek a nevét (legyen celeb, színész, zenész, model, sportoló vagy csak egy isteni pasas a szomszédból), akiknek hála lebetegszem és vénusztrofóbiám lesz! Persze, minden egyes hímnél más és más módszerrel fogok sziporkázni, majd újabbnál újabb pszichológus által előírt szigorú terápiát fogok alkalmazni a meggyógyulásom érdekében!

És mik a tünetek, valamint hogyan is lehet kilábalni eme betegségből? A mai kor vénusztrofób-tudománya túl sok eredményről nem igen számolhat be. Itt a K+F (azaz kutatás plusz fejlesztés) messze nem büszkélkedhet gigászi eredményekkel. Ha a fóbia szóra rákeresünk, az alábbi ismert tüneteket találhatjuk: izzadás, nehézlégzés, szorongás, menekülési vágy, halálfélelem, reszketés, szívverés valamint a pulzus felgyorsulása. Megemlítem, nem mindenkinél jelentkeznek ezek az általánosságban leírt jegyek. Okosabb nem lettem ezzel, de megértem és empátiámat előveszem, hogy beleérezzek a helyzet és a dolog súlyosságába. Itt jegyzem meg, nálam ezek a kellemetlennek leírt tünetek nem jelentkeznek, csak a megismerkedés után, a halálfélelmet, a menekülési vágyat és a reszketést mindenképp kihagyva soraim közül. A többi ismert tünet a szerelemre utal. Vagy csak én kombinálok? Nem hinném, hogy a nagyon nagy szépség miatt valaki halálfélelemmel megy oda a kiszemeltjéhez. Mert az akkor régen rossz…

Ismerve magamat, tuti, hogy kafául vagy éppen kajakra meggyógyulok ebből a rettentő, kínzó betegségből. Köddé válik minden ismert félelmem a szép emberekkel kapcsolatban, és úgy élem majd le kis életemet, hogy a legjobb pasi mos, főz rám, valamint éjjel-nappal legény lesz a talpán! Ezek után nem fog izgatni, hogy a szomszéd pasija mennyivel jobb vagy sem az én Jose Armandomhoz képest!

L.T.