Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

2011.11.14

Szerelmi leckék kezdődnek és haladóknak!

Szerelmi leckék kezdődnek és haladóknak!

1. rész

Milyen unalmas lenne, ha több felvonáson keresztül a nyivákolásomról kellene olvasnod, mert nem találom a helyem és a párom az életben. Így maradt a szerelemhez való fohászkodás, és az élet olykor keserű tapasztalatai, melyekkel Téged próbállak felvidítani, és segíteni, hogy eldönthesd, mi pozitív és mi negatív neked egy kapcsolatban. Szerelmi leckéket adok, mert ha már nem találom a kedvesem, legalább leírom szép szavakkal, kedvesen és csendesen, mit akarna kicsi szívem!

romeoandjulietkiss.jpg

Ki ne ismerné azt az érzést, amikor a viszonzatlan szerelem keselyűje mardossa szívét? Valahogy így kezdődött az én történetem is. Van egy exem, meg vagyok én, meg még vannak rajtam kívül vagy százan. Száz másik lány, akik jóval fontosabbak, és még talán többet is érnek egy-egy jól irányzott pillanatban. Teljesen átérzem Shakespeare Romeo-jának helyzetét, amikor szerelmét nemhogy nem akarják, még ki is neveti az-az ostoba fruska! Nos, nálam nem Romeo és Júlia története kerekedett ki, hanem egy nyomorultabb helyzet. Várhatok arra, hogy jöjjön az én hercegem, elvegyen, végig szeretkezze velem a nászéjszakát, majd a szerelem oltárán haljunk meg mindketten. A sztorim más, és jóval bugyutább is, mint a világirodalom legszebb szerelmes története, de azért még reménykedek! Bár, nem lenne jó fiatalon meghalni, - mondván a szerelem végzete ezt követelte tőlem - de azért meghagyom az esélyét annak, hogy az életemet egy olyan emberrel kössem össze, aki szívemnek a legkedvesebb és nélkülözhetetlen része! Mily szép is volna az élet, ha minden úgy alakulna, ahogy azt mi szeretnénk!

 

Más szerelmesnek lenni tiniként, és más egy bizonyos kor felett, legyen az 20, 30 vagy éppen 40 év felett! Amit megtanultam, és jó tanácsként megosztok, hogy bizony lesznek álszerelmek, és előbb-utóbb a hálószobában landolnak! Mert azzal a Nővel, vagy Férfival, aki egyszer már kikosarazott, soha nem lesz jó kufircolni. Egyszerűen biokémiai okokból nem, vagy éppen az időzítés már nem megfelelő! 

 

Ahhoz, hogy felnőjünk szerelmi ügyekben, ezzel feszegetve tűrőképességünket, kellenek ál-Júliák és ál-Romeók, hogy megtanítsák a leckét. Amíg az ember mentálisan nem mindig mer felnőni, nagyon fél a kudarctól, a fájó csalódástól. Ilyenkor hajlamosak vagyunk racionalizálni, nem megélni a helyzeteket, amiből egykönnyen lesz szerelemnek megélt érzés szívünkben, mert éppen erre vágytunk.

Ha két ember egymásnak van megírva, még ha nem is Shakespeare tolla írja végzetüket, akkor nincsenek felesleges körök, próbálkozások, csak a szerelem van, létezik! Boldogsággal telik meg szívünk, és mindent rózsaszínben látunk, még ha az adott körülmények nem is a legjobbak az életünkben! Az élet legszebb csodája, hogy jön az a nagy Ő, akár egy Romeo vagy Júlia, hogy törölhessünk másokat a szívünkből, és mint akik sose léteztek, elfeledjük őket, nem törődve a világgal, csak azzal a másikkal!

LT.