Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

2011.06.06

Szakíts, ha tudsz!

Szakíts, ha tudsz!

 
Ha a szerelem valóban annyi, hogy odaadom a szívem egy másik félnek, és közben csak reménykedek, hogy nem töri össze, akkor el kell áruljam a szomorú igazságot, hogy ez egy nagy szívás! Nem holmi Teréz anyu vagy Bridget Jones szól belőlem, csupán a szürke tényeket közlöm.
 
Ezentúl, minden párkapcsolatot szakítással fogok kezdeni! Az éppen elkezdődött, bimbózó románcot gyorsan megszakítom két hét elteltével, és kis rövid időre búcsút intek az aktuális szerelmemnek. Hogy miért is? Mert így megtudom, milyen és miként viselkedik távollétemben a kedvesem! Megmutatkozik saját arca, valamint a viselkedése mindent elárul, ha elválik dédelgetett, rózsaszín közös utunk. Másrészt én magam is rádöbbenhetek ezáltal, hogy akarom-e azt a kapcsolatot vagy sem.
 Kép forrása: Internet
Filmekből ismert a hétköznapi tény, miszerint főhősünk nagyon szereti szerelmét, akit éppen elhagynak. Ezt elfogadja, mondván, hogy aki szereti párját, az képes elviselni azt, hogy egykori kedvese egy új kapcsolatban boldog legyen! Én annak örülök a legjobban, ha mellettem kel, fekszik, én mosok, főzök, takarítok rá, nekem mondja reggel a jó reggelt drágámot, és engem ölelget, nem pedig mást. Megadom az esélyt arra, hogy boldog legyen mással, ha utunk kettéágazik, de az elválás okait is figyelembe veszem! Továbbá azt is tudom, hogy akit szeretek, szerettem egykoron, azt mindig is szeretni fogom szívem rejtett kis zugában, és nem akarom soha megbántani szándékosan.
 
Ellenben, ha egykori kedvesem úgy rángat, mint Riska tehén a felmosó rongyot, akkor tuti bepipulok! Nem szeretem a se veled, se nélküled érzelmi játékot, még ha a Dupla Kávé szerint is csihi-puhi állapot. Azt meg végképp nem viselem el, ha éppen a még ki nem hűlt szakítás után jelenlétemben vagy más ismerősök előtt új „szerelmével” mutatkozik vagy vele van betépve az ebugatta!Ezzel csak azt mutatja meg, hogy soha nem szeretett! Önző, érzéketlen jellemre vall. Akár mennyire szomorú és nehéz, el kell tudni felejteni, túl kell tenni magunkat rajta!
 
Nincs időnk arra, hogy boldogtalanok legyünk földi életünkben! Ki tudja? Ha exünk új szerelme elmúlik, nem-e fog epekedni egy új kezdet reményében. De azt is vegyük figyelembe, hogy akivel megtaláltuk mindenben a közös hangot, azt ne bántsuk meg, és ne okozzunk fájdalmat egymásnak! Boldognak kellene lennünk mindig és mindenkor!
 
 
L.T.
 
 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.