Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

2011.07.11

Kövéren is szexelhetek?

Kövéren is szexelhetek?

Cikkem címét kérdésként fogalmaztam meg. Hogy miért? Egyes felmérések azt bizonyítják, hogy a nők fele, annyira kövérek érzi magát, hogy kerüli a szexuális együttléteket. A túlsúlyból adódó önbizalomhiány az együttlétek kimaradásaival a kapcsolat végét jelenti sok esetben. A saját testünkkel szemben támasztott elvárásoknak, ha nem felelünk meg, lelki válságba kerülünk.

A Sex In The Nation elevezésű, négyezer önkéntessel készült felmérés szerint a nők 29%-a csak azért kerüli a sexet, mert kövérnek gondolja magát. Másik 23%-uk naponta szégyenkezik testi adottságai miatt. A férfiak körében az eredmények 8-11% körül mozognak. És íme, a legmegdöbbentőbb kifogások, melyet a nők állítanak párjuknak. 72% csak azért mond nemet kedvesének, mert fáradtságra hivatkozva kerüli a szexet. Ezt követi 34%-ban a szégyenérzet, 33% a betegség, és 32% a stresszt jelöli meg kifogásként.

 

Kép forrása: Internet

 

 

További megdöbbentő adat, miszerint a nőneműek 13 százaléka csak sötétben hajlandó a szexre, és minden 10. hiába próbálna ki új dolgokat a szexualitás feldobása érdekében, mégis megmaradnak a hagyományos pozitúráknál. A házastársak 1/5-e jelölte meg a kérdőívben az alacsony szexuális étvágyat. Őket követte az élettársi kapcsolatban állók 18%-kal, majd az elváltak és az egyedülállók 17%-kal, és végül, de nem utolsó sorban az özvegyek 14%-kukkal.

Ezen adatokból megállapítható, hogy ha a saját testünkkel nem vagyunk kibékülve, akkor a kötelességtudatból teljesített szexuális együttlétek után, a kapcsolat hanyatlásnak indul. Azok, akik annyira elégedetlenek testükkel, hogy nem képesek fizikai kapcsolatot létesíteni kedvesükkel, sürgősen tenniük kell saját érdekükben és párjukért.

Ha a kapcsolatok valóban azért köttetnek, mert mindkét félnek jó együtt lelkileg, szellemileg és testileg, akkor ideje felvenni a kesztyűt a zsírpárnák és a rútság ellen, hogy boldogok legyenek a kedvesükkel!


 

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.