Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

2011.01.19

Ismerkedés

Ismerkedési leckék

Nem csalás és nem ámítás az a hétköznapi mondás, hogy „Gyáva embernek finggal harangoznak”. Most, hogy jól kiröhögted magad kedves Olvasó, figyelj ám, mert a hétköznapi életben előforduló öt fortélyt leshetsz el az ismerkedés területén. A csábításhoz már maga az ismerkedés is egy kiugró pont lehet. Nem szokványos szöveggel, némi testbeszéddel magunkra hívhatjuk a figyelmet, és ezzel a kiszemeltünk is emlékezni fog ránk mindig.

 1. lecke: Elvesztettem zsebkendőmet…

Hagyj véletlenül (szánt szándékkal) a kiszemelt előtt valamilyen személyes tárgyat. Ilyen egy sál, vagy egy irat. Persze te, mint megfeledkezett vétlen alany nem sokkal később felkeresed vagy felhívod a macsót, és kicsípve elmész értékedért. Ilyenkor érdemes egy telefonszámot mellékelni az elhagyott tárgy mellé.

2. lecke: Netes eszmefuttatás 

Ha még sohasem találkoztál a kiszemelteddel, csak neten csevegtetek, légy karakán, határozott és huncut a levelek megírásánál. Egy-egy poén, kedves szó, figyelmesség és a tartalmi levelezés-csevegés kíváncsivá teszi a feleket. Ez lényegében döntő a találkozás előtt. Ami nagyon fontos, hogy ne legyél okoskodó, mert az unszimpátiát válthat ki a másik félből.

3. lecke: Irány a diszkó!

Szemezz, kacérkodj, majd küldj oda valakit! Nem mindig szerencsés a kezdeményezés, ezért a csalódások elkerülése érdekében kérd meg egyik barátnődet/haverodat, hogy mérje föl számodra a terepet. A legfontosabb döntő kérdések a következők: - Mi a neve? Van-e barátnője/barátja? Ha minden pozitív, azután jössz Te a képbe. Irány a srác/csaj, bemutatkozol és elkezdesz beszélgetni vele. Utána csak rajtatok múlik minden.

 4. lecke: Tankolj!

Benzinkút, két csaj, egy kocsi, tankolás, de nem akármilyen kinézetű kasszásnál való aprópénzes fizetés. Itt az előző lecke anyagát hasznosítsd. Küld oda barátnődet egy papírfecnivel a kezében. A levélben tüntesd fel, hogy ki vagy és mit akarsz. A barátnődnek meg többször is jól vésd az eszébe, név és telefonszám nélkül vissza ne jöjjön!

5. lecke: Kósza sms

A mai kor egyik legelterjedtebb ismerkedési felülete az smsezés. Ha tudod a kiválasztottnak a telefonszámát, de nem mertél eddig közeledni irányába, bátran küldj neki merő véletlenből egy kedves, célzó üzenetet. Nem veszítesz ezzel semmit, maximum nem írnak vissza, de legalább megpróbáltad!