Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

Gasztro körlet

Cikkek

2012.12.17

Halászlé

/ Menüpont: Gasztro körlet

A magyar néprajzi irodalom szerint a halászlé azonos a hosszú lére eresztett halpaprikással. 1871-ben jelent meg Szegeden Rézi néni szakácskönyve, amelyben megtalálhatjuk a "Halpaprikás halászosan" nevű étel elkészítési módját. A „halászos mód” lényege az, hogy minden hozzávalót egyszerre tesznek bele a bográcsba. A valódi népi halászlének a sok és jóféle hal (főleg a ponty), a sajátos elkészítési mód, a szolgafa és bogrács, a megfelelő és egyéb fűszerek mellett fontos és elmaradhatatlan kelléke a paprika azaz a "törökbors", és a vöröshagyma.

 
Teljes bejegyzés

2011.11.22

Csokipelyhes málnás-túrós bomba

/ Menüpont: Gasztro körlet
 
Teljes bejegyzés

2011.11.22

Klasszikus képviselőfánk

/ Menüpont: Gasztro körlet
 
Teljes bejegyzés

2011.11.22

Málnás habcsók

/ Menüpont: Gasztro körlet
 
Teljes bejegyzés

2011.11.22

Karácsonyi süteményes tárlat

/ Menüpont: Gasztro körlet

Karácsony közeledtével a háziasszonyoknak egy kis segítség...

 
Teljes bejegyzés