Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

2011.03.24

30 Clips That Totally Rocked Our World

30 Clips That Totally Rocked Our World

 

A zene általában megnyugtat, de van olyan komponált dal is, mely vadállati énünket hozza elő. Nem csoda, hogy a legnagyobb és legismertebb filmeket a filmben elhangzott dalokból ismerjük kiválóan vagy felrémlik a ritmusok alatt, hogy ezt mi már hallottuk valahol! Emlékezzünk csak a Ghostra, vagy a Titanicra. Mindjárt eszünkbe is jutnak a könnyed, megható, sírásra késztető dallamok, de ott van az egyik legnagyobb dance film, a Flashdance, mely dalbetétét többen, fele akkora siker nélkül sem tudták feldolgozni, az eredeti verzió elhangzása és megjelenése után sem!
A filmekben elhangzó dalbetéteket manapság nagyon komoly munka előzi meg, és nem mindegy a filmrendezőknek, de még a filmnézőknek sem, hogy milyen zenei aláfestéssel történik az akció dús jelenet vagy éppen a romantikus pillanatok, hogyan és miként fognak a nézőkre hatni. Íme, összeállítottam egy 30-as listát, mely a legismertebb és legsikeresebb kedvelt filmjeim betétdalait foglalja magában. A sorrendiség egyedien variálható.

 

 

30. Sid & Nancy (1986) - "My Way" - Sid Vicious és barátnője, Nancy Spungen viszonya nem igazán nevezhető szokványosnak. Sid, a Sex Pistols nevű punk együttes gitárosa, majd az együttes felbomlása után szólókarrierbe kezd, ám kábítószeres életmódja következtében kapcsolatuk tragédiához vezet.

 

 
29. Azok a csodálatos Baker fiúk ('The Fabulous Baker Boys' - 1989) - Jeff Bridges, Beau Bridges, Michelle Pfeiffer.

 

 
28. Híd a Kwain folyón (The Bridge on the River Kwai - 1957) Pierre Boulle azonos című regényéből készült színes amerikai film, David Lean rendezésében.

 

 
27. American Psycho (2000)

 

Patrick Bateman gazdag és befolyásos Wall Street-i befektető fia. Megszállottja a pénznek, a sikernek, és a stílusnak. Igazi társasági ember, központi figura, amolyan kétlábon járó sikersztori. Bateman emellett minden idők legkegyetlenebb és leggátlástalanabb sorozatgyilkosa is. Ismerősöket és ismeretleneket mészárol le különös kegyetlenséggel.
26. Amerikába jöttem (Coming to America - 1988) - " Szexi csokoládé " - Eddie Murphy

 

 
25. Annie Hall (1977) – „It had to be you" Diane Keaton

 

 
24.8 mérföld (8 Mile - 2002) - Eminem életrajzi filmje

 

 
23. Wayne's World (1992) - Queen "Bohemian Rhapsody" megszólal a kocsiban.

 

22. Ghost (1990) - Patrick Swayze / Demi Moore

 

21. Van, aki forrón szereti (Some Like It Hot - 1959) - Marilyn Monroe

 

20. Star Wars (1977)

 

19. A bárányok hallgatnak (The Silence of the Lambs - 1991) - Clarice Starling hozza össze a darabokat a Buffalo Bill szörnyű bűncselekmények, kezdi érezni magát több kellemetlen minden részletét. Minden pillanatban, töltöd az őrült gyilkos lesz nehezebb és nehezebb, amíg osztozunk egy privát pillanatot vele - és ez, amikor kiderül, minden titkát id töltött vágyak. Ez teljesen bizarr, és ez szinte magától értetődik, teljesen NSFW.

 

18. Breakfast at Tiffany's (1961) - Audrey Hepburn "Moon River"
17. Boogie Nights (1997) - Dirk Diggler - You Got the Touch

 

16. Evita – Don’t cry for me Argentina – Madonna
15. My Best Friend's Wedding (1997) - " I say a little prayer for you”

 

14. Harmadik típusú találkozások (Close Encounters of the Third Kind - 1977) - Steven Spielberg klasszikus filmje
13. Reservoir Dogs (1992) - 'Stuck in the Middle With You'– Tarantino
12. Amerikai szépség (American Beauty - 1999)
"A nevem Lester Burnham. Ez a környék, ahol lakom. Ez az utcám. Ez az életem. 42 éves vagyok. És alig egy éven belül meghalok. Ezt persze most még nem tudom. Bizonyos értelemben már most halott vagyok. Nézzetek rám. Rejszolok a zuhany alatt. Ez a napom fénypontja. Innen már csak rosszabb lesz. Ez a feleségem, Carolyn. Látjátok, hogy megy a metszőolló nyele a kerti cipőjéhez? Ez nem véletlen. Már a puszta látványa lefáraszt. Nem volt mindig ilyen. Régen boldog volt. Régen boldogok voltunk. Ez a lányom, Jane. Egyke. Teljesen tipikus tinédzser. Dühös, bizonytalan, zavart. Bár mondhatnám neki, hogy ez elmúlik, de nem akarok hazudni. A feleségem és a lányom is azt hiszi, hogy irdatlan nagy vesztes vagyok. És igazuk van. Elvesztettem valamit. Nem tudom pontosan, mi az, de tudom, hogy nem voltam mindig ilyen...kába. De tudjátok mit? Sosincs késő megtalálni, ami elveszett." - részlet a filmből
11. Step Up 3D - Own Steps
10. Madonna – Ki ez a lány? (Who's That Girl? - 1987) http://www.youtube.com/watch?v=MNEoYiogf5A
9. Casablanca (1942) - Hollywood egyik legnagyobb szerelme sztorija
8. 10 Dolog, amit utálok benned (10 Things I Hate About You - 1999) - "Can't Take My Eyes Off of You"
7. Titanic – Celine Dion My Heart Will Go On 1997
 
Belfastban elkezdik építeni a világ legnagyobb hajóját, melynek hossza nagyobb, mint a korabeli New York legmagasabb felhőkarcolója. A hajótest építése feszített tempóban zajlik és két évig tart, a belső dekoráció megalkotása pedig újabb egy évet vesz igénybe. A Titanic 1912. április 10-én, egy szerdai napon, déltájban hagyja el Southampton kikötőjét, hogy újabb két megállás után New York felé hajózzon. És bár a Titanic útja során számos figyelmeztető jelzést kap más hajóktól, amelyek a jéghegyek közelségére hívják fel a luxushajó figyelmét, április 14-én este 11 óra 40 perckor - alig öt nappal azután, hogy útnak indult - jéghegynek ütközik. Április 15-én hajnali fél háromkor, kevesebb mint három órával a végzetes ütközés után pedig már az Atlanti-óceán fenekén pihen. Jack és Rose a hajón utaznak, ugyanakkor születésük folytán világok választják el őket egymástól. Ennek ellenére egymásba szeretnek. Amikor a baljós csillagzat alatt vesztébe száguldó hajó jéghegynek ütközik, már nem csak szerelmükért, hanem az életben maradásukért is meg kell küzdeniük.
 
 
6. Top Gun (1986) - " You've Lost That Lovin' Feelin'
5. Dirty Dancing (1987) „Time of my Life”
4. Szombat esti láz (Saturday Night Fever - 1977) Agresszív, izzadt, érzéki, dacos, nárcisztikus, hipnotizáló John Travolta!
Tony Manero a helyi diszkó táncos sztárja. Mindenki rajong a tizenkilenc éves srácért, aki utánozhatatlan csípőmozgásával bűvöli a lányokat. Hét közben az egyik festékboltban dolgozik, de szombat este leveti a munkaruhát, magára önti kedvenc parfümjét, csőnadrágot húz, és tánccipőjében a diszkó parkettjára lép. Ezzel kezdetét veszi a szombat esti láz. Stephanie is a szórakozóhelyre jár. Szeretne megfeledkezni a múltról, és igyekszik nagyvilági hölgyként viselkedni. Teljesen elbűvöli Tonyt, a srác fülig szerelmes lesz belé. Ketten együtt fantasztikus tánckettőst alkotnak.
3. Tron: Örökség (Tron: Legacy - 2010)
2. FlashdanceIrene Cara - What a Feeling - 1983
Alex, a nappal hegesztőmunkásként dolgozó fiatal lány esténként táncosként lép fel egy bárban. Az minden vágya, hogy egy nap balett-táncosnő lehessen. Érvényesüléséhez azonban csak tehetségét és tánctudását hajlandó latba vetni, a szépségével kivívott járó támogatást - csakúgy, mint minden más protekciót -, élből visszautasítja.
1. Machete (2010)
Úgy nézett ki, mint bármelyik munkás az utcán, a tökéletes balek, aki elviszi a balhét. Csakhogy ő volt Machete, a legenda, gyilkos ösztönnel és páratlan képességekkel. Miután összetűzésbe került egy Torrez nevű hírhedt mexikói drogbáróval, Machete Texasba költözött, de a korrupt elit hálózata utolérte, és tőrbe csalta: egy szenátor lelövése miatt körözni kezdik. Machete tisztázni akarja nevét, de többen is az útjában állnak: Benz, a könyörtelen üzletember, az őrült Von és kisebb hadserege, és Sartana, a gyönyörű bevándorlási hivatalnok. Akadnak segítői is: a lázadó szellemű, szexi taco árus, Luz, és Padre, a pap, aki az imádság mellett a pisztolyforgatásban is otthon van. Golyózápor, véreső és széttört szívek övezik az utat, melyen Machete elindul, hogy leszámoljon Torrezzel egy utolsó, mindent eldöntő összecsapásban.